Luleå Storband är en amatörorkester som är organiserad som en ideell förening med ordförande, kassör, sekreterare, styrelse, revisorer osv. Alla intäkter plöjs ner i verksamheten -noter, instrumenttilbehör, elektroniska leksaker med mera. Vi repeterar måndagar (sedan historisk tid har det alltid och obevekligen varit måndagar) i  lämplig lokal, för närvarande i centrala Luleå. Vi försöker förstås alltid vara fullt storband och är ständigt i närheten av att lyckas (någon vakans finns det -hör med ordföranden om du är intresserad).

Våra repetitioner leds för närvarande av Magnus Plumppu. Bland hans föregångare genom åren noteras Gugge Hedrenius, Valter Brolund, David Maytan, Lasse Samuelsson, Jake Jacobsson, Hans Delander, Magnus Ekholm, PO Svanström och Bengt Ek. I övrigt finns många yrken representerade, liksom olika åldrar (vi har faktiskt kunnat uppmäta en maximal åldersskillnad på lite styvt 60 år i trumpetsektionen!). Vi arbetar som studiecirkel i ABF:s hägn.

Inte sällan lånar vi in gästsolister till konserter och åtskilliga kända ansikten har passerat, däribland Ernie Wilkins, Georgie Fame, Peo Jönis, Siljabloo, Carli Tornehave, Arja Sajonmaa, Roger Pontare, Jan Allan. Vi samarbetar också med lokala musiker och sångare.

Joomla templates by a4joomla