fyller Luleå storband i år. 

Det är vi förstås stolta och glada över. Och det hoppas vi att någon fler också är. Vi tänkte nämligen bjuda in till ett födelsedagskalas på Ebeneser i november. Den 11:e. Dit är alla välkomna, i alla fall de som kommer först till kvarnen...  Vi tänkte oss en gemytlig helkväll med mingel, middag och dans. Eller bara dans. 

Många musiker, många vokalister och många musikaliska ledare har genom åren dragit sitt strå till stacken. Som alltid är vi ständigt inaktuella med jazz som är lite äldre än vi själva och notmappen växer så att säga bakåt ibland. Ett av de senaste rykande heta fynden är t.ex. The Mooche från 1920-talet (med tre stratosfärklarinetter i fortissimo!), som Janne säger egentligen är en plankning från Mills Blue Rhytm Band, men vi kan lugna er med att vi har försökt tilta arret lite mer åt det Ellingtonska hållet. Vi odlar förstås som vanligt vår ogenerade faiblesse för Basie också. Överhuvudtaget ligger alltså vår musikaliska tyngdpunkt före vår födelse. Det kanske gör oss ständigt ungdomliga, trots stigande ålder?   

Så hur otroligt det än må förefalla är ni hjärtligt välkomna till vårt 50-årsfirande på Ebeneser den 11 november. Vi återkommer om biljetter med mer.

Joomla templates by a4joomla