Gamla nyheter

God vinter music lovers! 

I år, nådens år 2018, när Luleå för första gången på länge åtnjuter(?) en riktig vinter med kyla och mycket snö och inte så värst mycket tö och när Luleå Storband still is going strong på sitt 51:a år, inleder vi året med att oförväget ge oss ut på vägarna i en liten road trip längs Luleå älvdal, en 50-årsjubileumsturné. De femtio åren till ära har vi knåpat ihop ett swingprogram som innehåller lite Goodman, Miller, Basie och Ellington. Bland annat. Ni är mycket välkomna att lägga ifrån er snöskyfflarna en stund och komma att höra, då får ni alla detaljerna! 

Fredag 23 februari avgår bussen mot Boden där den första konserten går av stapeln på Bodensia kl 20. 

Lördag 24 februari ångar vi oförtrutet vidare mot Jokkmokk och där börjar vi först kl 21 på Hotell Jokkmokk

Lördag 24 mars avslutas turnén med ett framträdande på lördagsjazzen på Ebeneser kl 14.


Arrangemanget sponsras av Region Norrbotten, Quality Hotel Bodensia och Hotell Jokkmokk 

   
   

 


 

Hej igen! 
Som utlovat kommer här ytterligare rykande halvfärsk information (de är ju alltid först på Facebook!) om jubileumstillställningen. På Ebeneser. Den 11:e november. 2017. Nådens år.

Kvällen inleds lämpligen redan nu med biljettinförskaffande. Det är ett förmånligare pris via Norrbottens Mediesällskap för prenumeranter på NorrbottensKuriren eller NSD. Biljetter kan också köpas på Ticketmaster 

Kl 1801 inleds jubileumskvällen med mingel och bubbel (alkoholfritt eller oalkoholfritt) medan bandet börjar lufta lurarna och spela lite förhoppningsvis mingelmöjlig musik. 

Kl 1830 Middag med musik, minnen och anekdoter från ett 50-årigt liv som storband. 
            Varmrätt: Tjälknöl med potatisgratäng, rödvinssås och primörer
            Vegetariskt alternativ: Halloumibiff med rödvinsås, potatisgratäng och primörer.
            Det vegetariska måste förbeställas via telefon 0920-408305 eller mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kl 1930 plockas borden bort så att vi får ett dansgolv.

Kl 2000 Dans och/eller barhäng till Luleå Storband
            Om ni föredrar att skippa middagen går det bra att komma direkt till dansen. Och/eller baren.
            Inga förköp, 100 kr betalas vid entrén. 

Konferencier Lena Callne. 

Varmt välkomna att fira med oss! 

fyller Luleå storband i år. 

Det är vi förstås stolta och glada över. Och det hoppas vi att någon fler också är. Vi tänkte nämligen bjuda in till ett födelsedagskalas på Ebeneser i november. Den 11:e. Dit är alla välkomna, i alla fall de som kommer först till kvarnen...  Vi tänkte oss en gemytlig helkväll med mingel, middag och dans. Eller bara dans. 

Många musiker, många vokalister och många musikaliska ledare har genom åren dragit sitt strå till stacken. Som alltid är vi ständigt inaktuella med jazz som är lite äldre än vi själva och notmappen växer så att säga bakåt ibland. Ett av de senaste rykande heta fynden är t.ex. The Mooche från 1920-talet (med tre stratosfärklarinetter i fortissimo!), som Janne säger egentligen är en plankning från Mills Blue Rhytm Band, men vi kan lugna er med att vi har försökt tilta arret lite mer åt det Ellingtonska hållet. Vi odlar förstås som vanligt vår ogenerade faiblesse för Basie också. Överhuvudtaget ligger alltså vår musikaliska tyngdpunkt före vår födelse. Det kanske gör oss ständigt ungdomliga, trots stigande ålder?   

Så hur otroligt det än må förefalla är ni hjärtligt välkomna till vårt 50-årsfirande på Ebeneser den 11 november. Vi återkommer om biljetter med mer.

Luleå Storband har en tradition att ge en konsert på senhösten. En konsert vars innehåll troget följer den klassiska storbandserans gyllene spår. I år har vi köpt in ett antal arrangemang med Quincy Jones som upphovsman, dessa arrangemang får en central plats i konsertprogrammet.

Vi bjuder också på andra odödliga storbandsklassiker från mitten av förra seklet. På scenen tillsammans med Luleå Storband finns våra vokalister Amanda Lindgren-Clarin, Birgitta Ökvist, Jan Söderberg och Åke Selinder. Musikalisk ledare är Magnus Plumppu.

Allt detta kommer att ske i Luleå på onsdag 16 november 2016 kl 19.00 på Kulturens Hus, Lilla salen. 

Biljetter går redan nu att köpa på Kulturens Hus, eller via Ticketmaster.

Väl mött!


 

Välkommen till en danskväll med Luleå Storband på anrika kulturcentrum Ebeneser i Luleå. Fredag 9 september kl 19.00 öppnar Ebenesers dörrar för en oförglömlig kväll med dans till klassisk storbandsmusik med våra fyra vokalister. Serveringen är öppen för er som vill äta en bit mat eller dricka ett glas vin.

Fredag 9 september, kl 19.00 - 22.00 på Kulturcentrum Ebeneser, Skomakargatan 23 Luleå. Dansen börjar kl 20.00.

Entré vid dörren 100 kr (inget förköp). Barn 10-15 år 50 kr och barn <10 år går in gratis. Är du under 18 år måste du ha målsman med dig. Kom och dansa precis som Du är, inga speciella kläder behövs annat än bekväma skor.

 

Vid vår senaste danskväll på Ebeneser i april såg det ut på detta sätt på dansgolvet alldeles i början av kvällen:

 

 

Joomla templates by a4joomla