Gamla nyheter


 

men i skrivande stund är det bevisligen fortfarande sommar kvar att avnjuta. Gör det! 

Luleå storband står just i startgroparna att damma av sina lurar, tangenter, strängar och skinn (trumskinn alltså) för att förbereda sig för höstens begivenheter

Som det ser ut just nu kommer vi att ha en onsdagsspelning på Ebenerser i oktober, den 17:e var det visst, och en konsert i november med fokus på the grand singing ladies och framför allt på Judy Garland
MED KARIN PAULIN!
Konserten är planerad till den 18:e november på Kulturens Hus

That's entertainment!  

 

God vinter music lovers! 

I år, nådens år 2018, när Luleå för första gången på länge åtnjuter(?) en riktig vinter med kyla och mycket snö och inte så värst mycket tö och när Luleå Storband still is going strong på sitt 51:a år, inleder vi året med att oförväget ge oss ut på vägarna i en liten road trip längs Luleå älvdal, en 50-årsjubileumsturné. De femtio åren till ära har vi knåpat ihop ett swingprogram som innehåller lite Goodman, Miller, Basie och Ellington. Bland annat. Ni är mycket välkomna att lägga ifrån er snöskyfflarna en stund och komma att höra, då får ni alla detaljerna! 

Fredag 23 februari avgår bussen mot Boden där den första konserten går av stapeln på Bodensia kl 20. 

Lördag 24 februari ångar vi oförtrutet vidare mot Jokkmokk och där börjar vi först kl 21 på Hotell Jokkmokk

Lördag 24 mars avslutas turnén med ett framträdande på lördagsjazzen på Ebeneser kl 14.


Arrangemanget sponsras av Region Norrbotten, Quality Hotel Bodensia och Hotell Jokkmokk 

   
   

 


 

Hej igen! 
Som utlovat kommer här ytterligare rykande halvfärsk information (de är ju alltid först på Facebook!) om jubileumstillställningen. På Ebeneser. Den 11:e november. 2017. Nådens år.

Kvällen inleds lämpligen redan nu med biljettinförskaffande. Det är ett förmånligare pris via Norrbottens Mediesällskap för prenumeranter på NorrbottensKuriren eller NSD. Biljetter kan också köpas på Ticketmaster 

Kl 1801 inleds jubileumskvällen med mingel och bubbel (alkoholfritt eller oalkoholfritt) medan bandet börjar lufta lurarna och spela lite förhoppningsvis mingelmöjlig musik. 

Kl 1830 Middag med musik, minnen och anekdoter från ett 50-årigt liv som storband. 
            Varmrätt: Tjälknöl med potatisgratäng, rödvinssås och primörer
            Vegetariskt alternativ: Halloumibiff med rödvinsås, potatisgratäng och primörer.
            Det vegetariska måste förbeställas via telefon 0920-408305 eller mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kl 1930 plockas borden bort så att vi får ett dansgolv.

Kl 2000 Dans och/eller barhäng till Luleå Storband
            Om ni föredrar att skippa middagen går det bra att komma direkt till dansen. Och/eller baren.
            Inga förköp, 100 kr betalas vid entrén. 

Konferencier Lena Callne. 

Varmt välkomna att fira med oss! 

fyller Luleå storband i år. 

Det är vi förstås stolta och glada över. Och det hoppas vi att någon fler också är. Vi tänkte nämligen bjuda in till ett födelsedagskalas på Ebeneser i november. Den 11:e. Dit är alla välkomna, i alla fall de som kommer först till kvarnen...  Vi tänkte oss en gemytlig helkväll med mingel, middag och dans. Eller bara dans. 

Många musiker, många vokalister och många musikaliska ledare har genom åren dragit sitt strå till stacken. Som alltid är vi ständigt inaktuella med jazz som är lite äldre än vi själva och notmappen växer så att säga bakåt ibland. Ett av de senaste rykande heta fynden är t.ex. The Mooche från 1920-talet (med tre stratosfärklarinetter i fortissimo!), som Janne säger egentligen är en plankning från Mills Blue Rhytm Band, men vi kan lugna er med att vi har försökt tilta arret lite mer åt det Ellingtonska hållet. Vi odlar förstås som vanligt vår ogenerade faiblesse för Basie också. Överhuvudtaget ligger alltså vår musikaliska tyngdpunkt före vår födelse. Det kanske gör oss ständigt ungdomliga, trots stigande ålder?   

Så hur otroligt det än må förefalla är ni hjärtligt välkomna till vårt 50-årsfirande på Ebeneser den 11 november. Vi återkommer om biljetter med mer.

Joomla templates by a4joomla